gratis verzending vanaf €75

Duurzaamheid

 

Duurzame kleding. Wat betekent dat?

Duurzame kleding verwijst naar kledingstoffen die zijn afgeleid van milieuvriendelijke bronnen. Duurzaam geteelde vezelgewassen of gerecyclede materialen worden doorgaans gebruikt in duurzame kleding. De manier waarop deze stoffen worden gemaakt, onderscheidt ze van andere kleding.

Biologisch katoen

Vrijwel al onze kleding is gemaakt van 100% biologisch katoen. Een paar items zijn gemaakt van gerecycled katoen en sommige items hebben een mix van 40% gerecycled polyester en 60% gerecycled katoen. Zie productbeschrijvingen voor details.

Biologisch katoen is een natuurlijke, GGO-vrije vezel die minder water verbruikt dan standaard katoen. Bovendien wordt er bij de productie geen gebruik gemaakt van chemicaliën (geen meststoffen of pesticiden) en wordt de vruchtwisseling gestimuleerd om de bodem gezonder, vruchtbaarder en vochtiger te houden. Afval van het egreneringsproces wordt ook gerecycled voor de diervoederindustrie.

Gerecycled katoen

Het snijden van verschillende stukken om kleding te maken, produceert op natuurlijke wijze afvalmateriaal.  Om dit overgebleven materiaal weg te gooien is zonde, daarom wordt dit materiaal verzameld en gerecycled tot nieuwe katoenen draad die wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze tassen.

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester wordt gebruikt als aanvulling (tot 15%) op biologisch katoen in sommige van onze sweatshirts. Om ervoor te zorgen dat onze sweatshirts lekker zacht aanvoelen op je huid, komt het nooit in direct contact met het polyester, dat tussen twee lagen van biologisch katoen.

Salvage

Producten met het Salvage-symbool zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. De stekken van de productie van biologisch katoenen textiel worden geborgen, versnipperd en terug omgezet in zachte katoenvezels. Vezels gemaakt van lokaal gerecyclede plastic flessen worden toegevoegd om de katoen- en polyestermix te verkrijgen. De gemengde vezels worden tot fijn garen gesponnen om zo een hoogwaardig product te maken. Producten met het label Salvage zijn gecertificeerd volgens de Global Recycle Standard (GRS) en de Organic Content Standard (OCS) door het Control Union Certifications.
 

GOTS-certificering

GOTS is het Global Organic Textile Standard-label. De strengste certificering voor textiel gemaakt van biologische vezels.

GOTS volgt de hele productieketen van boer tot fabriek: van het oogsten van het katoen, het weven van vezels, het assembleren van items tot het eindproduct voor het bedrukken, inclusief zelfs de export van onze kleding! Het verklaart dat het katoen van de kleding die we verkopen GGO-vrij is, wordt geteeld zonder gebruik van chemicaliën en wordt verwerkt en geverfd zonder gebruik te maken van verboden giftige stoffen.

GOTS zorgt ook voor naleving van de arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie in de hele productieketen.

Fair Wear Foundation-certificering

Al onze shirts en sweaters hebben een Fair Wear Foundation Certificaat. De Fair Wear Foundation is een non-profitorganisatie die mensen in fabrieken helpt gezond te blijven en een eerlijk loon te ontvangen.

Contact

info@straatwaar.nl